Treeniohjelmien markkinointi Tikikselle

Tikis (MuscleUp Media Oy) hyödynsi Superluovan palveluita treeniohjelmiensa markkinointiin sijaisuuden ajan elokuusta 2022 helmikuuhun 2023.

Kampanjoiden kuvaus

Kampanjat toteutettiin Tikikselle provisiomallilla, jossa Superluovan tekemä tuotto perustui mainosten tehokkuuteen. Provisiomallilla toteutetuissa projekteissa riski ostaa palveluita on pienempi ja riski tuottaa palveluita on suurempi. Superluova teki kuitenkin loistavaa tuottoa ja mainonta oli tehokasta.

Kampanjat etenivät puolen vuoden ajan sesonkien mukaan ja jokainen kampanja alkoi strategisella suunnittelulla ja kampanjoiden aikana kokeiltiin useita kymmeniä eri taktiikoita ja strategioita, miten myyntiä saataisiin kasvatettua entisestään.

Kampanjoiden pääasiallinen kanava oli Facebook ja Instagram, joissa mainonta osoittautui kaikista tehokkaimmaksi. Lisäksi kanavina käytettiin hakukoneista Google ja YouTubea sekä somekanavaa, TikTokia. 

Kampanjan tulokset

Kampanjat myivät todella hyvin ja etenkin uudelleen kohdennus -kampanjoiden suora mainonnan kautta saatu myynti ylitti odotukset.

Kampanjat kehittyivät kerta kerralta ja Superluovan työnjälkeen oltiin erittäin tyytyväisiä.

 

Yli 3 x enemmän myyntiä kuin normaalisti

Mainonnan aikana myynti vähintäänkin kolminkertaistui verrattuna ajanjaksoihin, jolloin mainontaa ei ollut.

Kuka on Superlova?

Superluova on yhden naisen yritys, jonka tavoitteena on auttaa pääasiassa museo- ja kulttuurialan toimijoita tekemään markkinointia tavoitteellisemmin ja strategisemmin sekä luomaan kulttuurista houkuttelevampaa ja jokaisen ihmisen arkipäivään kuuluvaa aktiviteettia. 

Nimeni on Elisa Juntunen ja olen markkinoinnin asiantuntija. Olen toteuttanut tuloksellista markkinointia vuodesta 2022, mutta ennen markkinoinnin ja mainonnan pariin siirtymistä olen valmistunut tradenomiksi, opiskellut taidehistoriaa ja taidekasvatusta, käynyt museologian perusopinnot ja samalla tehnyt toiminimen kautta graafisen suunnittelun toteutuksia eri yrityksille. Nyttemmin olen valmistumassa kauppatieteiden maisteriksi opintosuuntana markkinointi.

Ennen täysipäiväiseksi yrittäjäksi siirtymistä työskentelin useissa erilaisissa tehtävissä markkinoinnin parissa. Mm. vuosina 2021-2022 työskentelin Jyväskyän kaupungin museopalveluilla markkinoinnin asiantuntijana. Työkokemus on auttanut minua hahmottamaan millaisia vaatimuksia ja lainalaisuuksia eri aloihin kuuluu. Tärkeimpänä, ymmärrän syvällisesti miten kulttuurialan markkinointi toimii. Vaikka tavoitteenani on olla kulttuurialan markkinoinnin asiantuntija, olen toteuttanut tuloksellisesti myös muiden toimijoiden markkinointia ja toteutan mielelläni projekteja myös muille toimijoille.